Masszázs

Természetes illóolaj masszázs

A masszázsról…

Ez a masszázs illóolajak alkalmazására épül. A bőrön keresztül bejuttatva segítheti elő egészségünk megőrzését, javítását. Természetesen töményen sohasem használhatjuk őket, csak vivőolajba keverve. Belélegezve közvetlenül hatással lehet az idegrendszerre, nyugtató vagy épp élénkítő formában.  A holisztikus elveknek megfelelően a természetes gyógymódok tünetek helyett az embert, mint teljes egészet szemléli és kezeli. A hangsúlyt a probléma gyökerének felderítésére helyezi. Az illóolajok fizikai és érzelmi síkon is hatással lehetnek a közérzetünkre. Más kezelésekkel együtt alkalmazva komplex megoldást kínálhatnak a legkülönfélébb problémákra.

Az illóolajok az idegrendszer és az agy közvetlen kapcsolatának köszönhetik terápiás hatásaikat. Ez a hosszú, simító mozdulatokból álló masszázs az egész testet el tudja lazítani. Az izmokból és az ízületekből a nyújtó mozdulatok hatására ki tud oldódni a feszültség és merevség, a szövetek anyagcsere folyamatai és az oxigénellátás javulhat, mivel a vér- és nyirokkeringés fokozódik, a test a teljes nyugalom állapotába kerülhet. Az olaj bemasszírozásával értékes tápanyagok jutnak a bőrbe. Az illóolaj sok mindenben segítségünkre lehet. Energiát adhat, megnyugtathat, javíthatja az általános közérzetet és hangulatot, pozitív fiziológiai hatásai vitathatatlanok. Az immunrendszer megerősítésével és a negatív hatások semlegesítése révén javíthatja az általános komfortérzetet. A masszázs hatása több napon át érezhető. Kifejezetten ajánlott stresszes életvitelű, feszült vagy szorongó vendégeknek. A természet olyan kelléktára ez, mely számtalan előnnyel ajándékoz meg minket.

A testi komfortérzet mellett mentális és érzelmi kikapcsolódást érhetünk el. A testre és lélekre ható gyógyító üzenet.

Mikor ajánlott?

  • Fáradt, fájó izmokra, ízületekre
  • Légzésfunkció javítására
  • Görcsök, fájdalmak enyhítésére
  • Álmatlanság, nyugtalanság, fejfájás, migrén, szellemi fáradtság csökkentésére, feszültségoldásra
  • Depresszió, Burnout szindróma (kiégés), stressz enyhítésére
  • Egészségünk megőrzésére
  • Kellemes időtöltésként

Mikor nem ajánlott?

  • Általános masszázs ellenjavallat… ( a masszázs hatásai rovatban )
  • Egyes növényekre való érzékenység, allergia
  • Bőrirritáció, asztma esetén

Hogyan történik a masszázs…

A masszázsolajhoz illóolajat keverve történik a masszázs, ami különböző erősségű, kicsit svéd, kicsit nyirokmasszázs fogásokat alkalmazva néhány akupunktúrás pontot érintve mozgósíthatja a belső orvost. Akár hatóanyagos borogatást is beiktathatunk.
Közvetlenül masszázs után ne zuhanyozzunk, mert az illóolaj egy része csak később szívódik fel.

Az illóolajos bőrrel érdemes kerülni a napozást és a szoláriumot!

Mit tehetünk magunkért otthon…

Az aromaterápiát otthon is alkalmazhatjuk aromafürdők során, mécsesben, vagy a párna sarkára cseppenve. Meghűlés esetén nagyon hatásos. Egy nehéz nap után egy finom gyógyteával kombinálva megnyugtató.

Ha szeretne információt kérni vagy időpontot foglalni, vegye fel velem a kapcsolatot!

14 + 9 =