Masszázs

Penzel-féle akupunkt masszázs

 (Feszültség kiegyenlítő masszázs)

A kezelésről…

Penzel-féle APM (akupunkt masszázs) az akupunktúra hatásmechanizmusát alkalmazva, az energia keringését állíthatja helyre. Azt a rendszert ami minden mást befolyásol. Igen kellemes, teljesen fájdalom mentes. A betegség a nem megfelelő energia áramlás miatt követketkezik be. Bizonyos területeken a testben túl sok vagy túl kevés energia van, illetve nem tud megfelelően haladni, akadályba, blokkokba ütközik. Ezt az áramlást indíthatja be, segítheti elő ez a kezelés forma. Ahol többlet van, onnan elvezetheti a fölösleget és átáramoltathatja az energiát a hiányos tetületre. Ezért nevezzük (F.K.M.) Feszültség Kiegyenlítő Masszázsnak. Feladata a szervezet öngyógyító folyamatainak a beindítása, a belső orvos mozgósítása. A következő két napban érdemes felfüggeszteni más kezelések igénybevételét, had tudja kifejteni hatását. A legősibb terápiák egyike, melynek a gyökerei a hagyományos kínai orvosláshoz nyúlnak vissza. Ezt a terápiát Németországban az 50-es és 60-as években Willy Penzel fejlesztette ki. Azon meridiánokon dolgozunk, amelyek energiahiányt mutatnak. Tonizáljuk,élénkítjük őket. Szerves részt képez a hegek ápolása is. Ha az energia keringés jól működik, akkor a szervek, szervrendszerek is. Ennek eredménye képpen fájdalmak, panaszok szünhetnek meg, alulműködések és túlműködések normalizálódhatnak.
Mivel ez a kezelés nem azonos a hagyományos értelemben vett masszázs fogalmával, ezért azok számára is segítség lehet, akiknek nem szabad masszázst kapniuk.

Mikor ajánlott?

Arcüreg gyulladás, nátha, megfázás, légúti megbetegedések
szembetegségek, szájüregi problémák
emésztőrendszeri, kiválasztási betegségek
fejfájás, migrén, idegi fájdamak, szédülés
Ízületi, mozgásszervi megbetegedések
általános közérzet javítás

Mikor nem ajánlott?

Fertőző megbetegedések
Nyilt sebek, sérült bőrfelület, bőrgomba
Pszihiátriai kezelés alatt állók, epilepszia, szellemileg sérültek esetében

Hogyan történik a kezelés…

Az APM kezelések menete gyakran egészen másképpen zajlik, mint azt a hagyományos terápiáknál a beteg megszokta. Néhány perc megbeszélés, majd a probléma alapján kiválasztott meridiánok mentén kezelek, könnyed átsímítással zárom le. Az utólsó pár perc nyugalomban, betakarva telik.

Mit tehetünk magunkért otthon?

Végezzünk meridián tornát, dó-in gyakorlatokat vagy a keleti kultúrában nagyra becsült chikung, illetve taichi mozdulatainak gyakorlása is pozitív lehet egészségünkre. Megfelelő mennyiségű folyadékbevitelel rendben tarthatjuk a vízháztartásunkat. Erre legjobb a tiszta víz, a tea, gyümölcslé. Együnk zöldséget, gyümölcsöt. Kerüljük az édes üdítőket, a zsíros, megterhelő ételeket. Törekedjünk a természetes alapanyagokból fissen készített ételek fogyasztásásra.

Ha szeretne információt kérni vagy időpontot foglalni, vegye fel velem a kapcsolatot!

12 + 6 =