Masszázs

Orosz-tibeti mézmasszázs

A masszázsról…

A hagyományos svédmasszázs fogásoktól teljesen eltérő technika. Erőteljes kezelés, mely a méz gyógyító, tisztító erejét használja fel a szervezet méregtelenítésére, regenerálására. Belülről tisztít és táplál. A kezelt területen fokozódik a vérbőség, a kitágult pólusokon keresztül beszivárognak az értékes hatóanyagok, majd egy húzó vákuumhatást előidéző technikával elősegítjük a test salaktakanítását. A kezelés úgy kezdődik, hogy a mézet egyenletesen felvisszük a testfelszinre, alaposan belepaskoljuk a bőrbe, majd egy idő után, amikor a méz már nem csúszik csak tapad, akkor fel-fel rántva a kezet, vákuum hatást fejtünk ki, ezzel segítjük elő salakanyagok felszínre kerülését. Ekkorra a méz színe teljesen megváltozik. Ezt a kifehéredett, salakanyaggal teli mézet forró guriga segítségével letöröljük. Méregtelenithetjük a fájó területet. Ha szükséges friss mézet csurgatunk az érintett részre és megismételjük az egész folyamatot. A test regenerálódhat, felszabadulhat. Ez általános reakció lehet, más masszázstípusnál is tapasztalható, de itt kiemelt a jelentősége, hiszen így értékes tápanyagokat juttathatunk a bőr felső és mélyebb rétegeibe és sok méreganyag el tud távozni.

Több évszázados hagyománya van az orosz népi gyógyászatban és a tibeti-kínai orvoslásban egyaránt.

  Mikor ajánlott?

  • nyak-, váll- és hátfájdalmak esetén
  • reumatikus panaszokra
  • ízületi problémák kezelésére
  • izom letapadásokra, a bőr tisztítására
  • légúti problémákra, krónikus náthára
  • krónikus kimerültséggel és fejfájással küszködőknek

  Mikor nem ajánlott?

  • Általános masszázs ellenjavallat… ( a masszázs hatásai rovatban )
  • allergia méhészeti termékekre
  • vérzékenység ill. véralvadás gátlók szedése
  • szőrös bőrfelületen

  Hogyan történik a masszázs…

  Főképp a háton alkalmazott módszer, mert a gerincnél kilépő idegszálakon keresztül távoli szervekre is hatással lehet, de lehet más részeket is pl. comb. Folyékony mézzel bekenem a bőrt és speciális fogásokat alkalmazva zajlik a kezelés, utána letörlöm és betakarva pihen a vendég néhány percet, hogy kellemes melegben visszaáljon az egyensúly.

  Mit tehetünk magunkért otthon?

  Jót tesz a szaunázás. Sós ledörzsöléssel kezdve megtisztítjuk a bőrfelületet. Utána tápláló hatóanyagokat is bőrünkre kenhetünk, amik a megtisztult, megnyílt pórusokon keresztül fel tudnak szívódni (méz, joghurt, tejszín, gyümölcspép). Ne feledkezzünk meg a belső hidratálásról sem! Igyunk sok természetes ásványvizet!

  Ha szeretne információt kérni vagy időpontot foglalni, vegye fel velem a kapcsolatot!

  11 + 10 =