Masszázs

Meleg lávaköves masszázs

A masszázsról…

A lávakövek gyógyító hatása régóta ismert, több kultúrában alkalmazzák a mai napig is. Bizonyos források szerint az ősmagyarok sámánjai is használták gyógyításhoz a felmelegített és testre helyezett ásványokat, köveket. A bazaltkövek tömörségük miatt sokáig megtartják magas hőmérsékletüket, ezért hosszasan tudunk masszírozni velük. A belőlük áradó áradó melegség, kellemes kisugárzás, energija együttesen pozitívan tudja befolyásolni közérzetünket, szellemi egyensúlyunkat. A kezelés mélyen ellazithatja testünket, lelkünket, segíthet enyhíteni az álmatlanságot, feszes izmaink, túlterhelt ízületeink visszanyerhetik rugalmasságukat. A test és a lélek egyaránt megpihenhet, nyugalomba kerülhet. Felgyorsulhatnak az anyagcsere folyamatok, megindulhat a szervezet intenzív méregtelenítése, nagymértékben javulhat immuntevékenysége, fokozódhat a vér- és nyirokkeringés, a vér jobban átjárja a szöveteket, elősegítve a salakanyagok hatékonyabb ürülését. A tiszta sejtek könnyen fel tudják vennei a tápanyagokat, vizet, oxigént. A meleg segít izmaink ellazításában, az izomfájdalmak enyhítésében. Teljes kikapcsolódást, fizikai és lelki megújulás biztosít. A kezelés jótékonyan tudja befolyásolni az energiaáramlást, energiaközpontjaink működését. A végeredmény pedig kiegyensúlyozottság és nyugalom. Felmelegíti a testet, a lélek pedig meditatív állapotba kerül. Rendíkvül jót tesz a bőrnek is, mivel a meleg masszázs során az olaj a bőr mélyebb rétegeibe is el tud jutni.

  Mikor ajánlott?

  • Általános fáradtság, alvásproblémák megoldására
  • Lehangoltság, stresszes életvitel esetén
  • Emésztési problémák fennállásakor
  • Izomfájdalmak, izomgörcsök, feszességek enyhítésére
  • Bénulások, mozgásszervi, reumatólógiai elváltozások esetén
  • Ortopédiai megbetegedések krónikus szakaszában
  • Legyengült immunrendszer erősítésére
  • Visszatérő fejfájás kezelésére
  • Általános méregtelenítés keretében, frissitésre
  • Vér és nyirokeringés optimalizálására

  Mikor nem ajánlott?

  • Általános masszázs ellenjavallat… ( a masszázs hatásai rovatban )

  Hogyan történik a masszázs…

  Először kézzel visszem fel az olajat a bőrre és átmasszírozom az adott testrészt a kövekkel majd a masszázst folytatom más területeken. A masszírozott részre köveket teszek, melyek egy ideig a ott is maradnak, így jól át tudják melegíteni a testet.

  Mit tehetünk magunkért otthon?

  Vigyázzunk izmaink melegentartására. Intenzívebb mozgás előtt melegítsük át őket. Így kisebb a sérülés lehetősége. Mozgás után nyújtsunk le, ezzel enyhíthetjük az igénybevétel okozta feszüléseket. Igyunk bőven szénsav mentes ásványvizet, forrásvizet. Közvetlenűl a lávaköves masszázs után érdemes kerülni a forró fürdőt.

  Ha szeretne információt kérni vagy időpontot foglalni, vegye fel velem a kapcsolatot!

  8 + 5 =