Masszázs

Indonéz bambusz masszázs

A masszázsról…

A bambusz masszázs egy távolkeletről származó, exkluzív masszázsfajta, amely még nem túl gyakori nálunk. Rendkívül sokoldalúan alkalmazható masszázsfajta. Meleg, szinte bizsergető érzést kelt a bőrben ami egyedülálló élményt nyújt. Természetes adottságit kihasználva alkalmazhatjuk a testi és lelki feszültségek oldására, fejfájás és nyaki fájdalmak kezelésére, felfrissülésre, relaxálásra, kötőszövet erősítésére. Erősebb formában a mélyszövetekig tud hatolni. A speciális és egyedi masszázstechnika segítségével fokozhatjuk az anyagcsere folyamatokat, csökkenthetjük a fájdalmat, megnyugvást és megkönnyebbülést teremthetünk általa, ezért a csontokra és az ízületekre nem hárul szükségtelen terhelés. Csökkenthető a stresszt és a fáradtság, stimulálhatja az idegrendszert, nyugtathatja az idegeket. A lerakódások, felhalmozódott salakanyagok, anyagcseretermékek távozását megkönnyítheti. Jótékony hatást fejthet ki az izomrendszerre, javíthatja a vérkeringést, segítheti a nyirokrendszert. A letapadások, hegesedések, pangások oldódhatnak. Semlegesítheti a negatív energiákat.

A masszázs során különböző hosszúságú rudakkal dolgozunk az egészen lágy és simogató mozdulatoktól kezdve az erősebb fogásokig terjedhet a paletta. Nem csak a felületi izmokat, hanem a mélyebben fekvőket is csodálatosan meg lehet vele dolgozni. A kritikus helyeken, mint a comb, fenék, has , az erőteljes fogásokkal cellulit-kezelő módszer is lehet. Visszaadja a természet közelségének élményét, az ősi rituálék hangulatát és energiáját. A masszázs egyaránt hat ránk pszichológiai és fiziológiai szinten. Lecsendesítheti elménket és ellazíthatja testünket, elősegítheti a pozitív kellemes közérzetet.

  Mikor ajánlott?

  • Fáradtság, kimerültség érzés enyhítésére
  • Vérkeringés, nyirokáramlás, izomerő, energia fokozására
  • Pangások megszüntetésére
  • Myalgiás csomók oldására
  • Légzésünk könnyítésre
  • Fájdalomcsökkentőként, letapadások oldására
  • Salakanyagok távozásának megkönnyítésére
  • Speciális mozdulatoknak és eszközöknek köszönhetően a mély izmokat is alaposan meg tudja dolgozni, ami jó lehet a cellulit kezelésére

  Mikor nem ajánlott?

  • Általános masszázs ellenjavallat… ( a masszázs hatásai rovatban )
  • Csontritkulás (osteoporosis) és cukorbetegség előrehaladott fázisában erős masszázs nem javasolt

  Hogyan történik a masszázs…

  A vendég fehérneműben fekszik és csak az adott terület van kitakarva. A bambuszrudakkal más-más technikával végig masszírozom az egész testet. A masszázshoz használt bambusz rudak különböző méretűek, így a test bármely területe hatékonyan masszírozható velük. A beolajozott testen a megfelelő rudat használva dolgozunk, ami semmi máshoz sem hasonlítható különleges érzés. A lassú és gyorsabb mozdulatokat néhol erőteljesebb nyomással kombinálva a mélyebben elhelyezkedő szövetekre is hatással lehetünk, így biztosított a teljes izomzat ellazulása. A mechanikai hatás és a meleg illóolajok mellett a bambusz egy szokatlan, kellemes élménnyé válhat.

  Mit tehetünk magunkért otthon?

  Bambusz masszázst követően, igyunk bőségesen szénsavmentes vizet, kerüljük a forró fürdőt közvetlenül a kezelés után és hagyjunk elegendő időt testünknek a pihenésre.
  A nekünk tetsző sportokkal karban tudjuk tartani magunkat, mindíg ügyelve a mozgások előtti bemelegítésre és utána szánjunk időt a levezetésre, nyújtsuk le izmainkat.

  Ha szeretne információt kérni vagy időpontot foglalni, vegye fel velem a kapcsolatot!

  15 + 6 =