Masszázs

Flossing terápia

A kezelésről…

Flossing egy új prevenciós és rehabilitációs terápiás irányzat, amely kiválóan alkalmazható önállóan vagy egyéb terápiákkal. Elsősorban mozgásszervi problémákra nyújthat megoldást de fokozhatja a terület anyagcseréjét, tápanyag és vér ellátottságát. Nagyon jól kombinálható köpölyözéssel és befejezésképpen felragasztható a kineziólógiai tapasz vagy átmasszírozhatjuk a területet. Több féle technika egyidejüleg más más formában mozgathatja, lazithatja a problémás részt. Sérülés esetén a kötőszöveti háló rétegei egymáshoz képest elcsúszva, deformálódva, összetapadva gátolják a szövet regenerálódását. A szövetben megrekedt folyadék a nyomást fokozva válthatja ki fájdalmat. A flossing alkalmazásának célja a fájdalom, kötőszöveti (fascia) feszesség, mozgásbeszűkülés, izomerő csökkenés, vagy a túlterhelés miatti bekövetkezett krónikus gyulladások a kötőszöveti háló különböző formájú és súlyosságú csavarodásának, összetapadásának megszüntetése. A szalag segítségével minden oldalon változó arányú nyomást fejtünk ki a probléma helyén, ezáltal nagyobb mértékű folyadék áramlást lehet biztosítani. A nyomás kiszoríthatja a vért az érintett területről, majd a rövid idei tartó szorítás megszűnését követően az rohamtempóban áramolhat vissza, átmosva azt. Erősítheti, lazithatja, nyújthatja az izomzatot, csökkentheti a fájdalmakat, oldhatja a stresszt, javíthatja az emésztést, a tartást, növelheti a fizikai és pszichikai teherbírást, minden életkorban jótékony lehet. Ha javul a tápanyag elátottság felgyorsul a gyógyulást!

  Mikor ajánlott?

  • Kötöszövetben, izomzatban lévő fájdalom, feszeség, mozgásbeszűkűlés, izomerő csökkenése esetén
  • ízületi kopások, fájdalmának csillapítására és tápanyagellátottságának növelésére
  • letapadások oldása
  • túleröltetések miatt fellépő krónikus gyulladásra
  • tartás javításra

  Mikor nem ajánlott?

  • Általános masszázs ellenjavallat… ( a masszázs hatásai rovatban ) 
  • helyileg, ahol a bőrön sérülés, festékes anyajegy, hólyag van
  • kicserepesedett, ekcémás, napozáskor leégett bőrön, papírvékony, szakadásra hajlamos bőrön
  • vérzékenység, vérhígító szedése, tumor, gyenge csontozat, csontritkulás esetén

  Hogyan történik a kezelés…

  A kezelt területet szabaddá kell tenni. A terápia során az egyes izmokat, ízületeket, kötőszövetet egy speciális gumiszalaggal (floss szalag) körbetekerjük (kompresszió), majd átmozgatjuk, mobilizáljuk. Az eljárás pár percet vesz igénybe, azután levesszük a szalagot és ismételten átmozgatjuk az elözőleg betekert részt. 

  Mit tehetünk magunkért otthon?

  Javasolt bő folyadékfogyasztás. Főképp tiszta víz, tea, frissen facsart gyümölcslé. Figyeljünk arra, hogy ne eröltessük túl izmainkat, ízületeinket. Mozgás előtt melegítsünk be, utána alaposan nyújtsunk le. Rehabilitáció során óvatos mozgás, smr henger és labda használata is javasolt.

  Ha szeretne információt kérni vagy időpontot foglalni, vegye fel velem a kapcsolatot!

  15 + 13 =