Masszázs

Arc-dekoltázs variációk

A masszázsról…

Arcunkon, homlokunknál sok kisebb izom van, melyek ápolásával bőrünk feszesítésével sokat tehetünk külső megjelenésünk és bőrünk egészségi állapotáért. Mivel az arcizmok ennyire szoros kapcsolatban vannak az arc bőrével, az izmok formája, állapota az arc szépségét nagyban befolyásolja. Az arcmasszázs nem csak a szépségápolásról szól. Segíthet a fejfájás és a migrén elmulasztásában. Relaxáló, vitalizáló lehet a bőr számára. A vonások kisimulhatnak, egy élménnyel gazdagodva, szellemileg kipihenten folytathatjuk a napot. Többféle típusból választhatunk egyenként és kombinálva is. Az arc bőrének színe-fénye, simasága, tónusa, a ráncok elhelyezkedése és lefutása, erezettsége, szárazsága mind jelzés értékkel bír a szervezet egészségi állapotáról. Az alvási problémák, a stressz mind tükröződnek rajta. Az arcbőr érzékeny terület, ezért jó minőségű, saját készítésű bio olajakat, (orbáncfű, citrom), természetes kakaóvajat, vagy zöldteás krémet használok. Mivel a nyak, a vállak, a tarkó, fülek és a dekoltázs területei is ide tartoznak, ezeken a területeken fellépő fájdalmakra, problémákra is segítséget nyújthat. Az arcon lévő akupunktúrás pontokon keresztül szintén sok problémára találhatunk megoldást.

A masszázs előtt megtisztithatjuk az arcbőrt selyemhernyógubóval, a masszázs folyamata közben átsímithatjuk legyezőecsettel, átmelegíthetjük meleg lávakővel, lehűthetjük jade rollerrel, felfrissíthetjük kinai porcelánkanállal.

Mikor ajánlott?

  • pangó nyirok elvezetésére az arcon, fejen, nyakon, vállon,
  • fejfájásra, álmatlanságra, migrénre,
  • fül problémákra, nyaki fájdalmakra,
  • arcidegbénulásra, tarkófájdalmakra,
  • bőrfeszesítésre, fiatalításra, ráncok, barázdák csökkentésére,
  • közérzet javítására, stressz oldására

Mikor nem ajánlott?

  • Általános masszázs ellenjavallat… ( a masszázs hatásai rovatban )
  • gombás megbetegedések a hajas fejbőrön, hámsérülések, sebek a nyakon, egyéb érintett területen,

Hogyan történik a masszázs…

Ehhez a masszázshoz szabaddá kell tenni az arc, nyak, vállak, felkar és a dekoltázs területét. A mell területe és attól lefelé takarva van. Fekve pihen a vendég a különféle kezelések idején.

Mit tehetünk magunkért otthon?

Rendszeres bőrápolás mellett javasolt a mimikai ráncok tornája. Arctorna, szemtorna, ajkak körüli izmok tornáztatása. A sminket mindig alaposan távolítsuk el, hogy pólusaink kitisztuljanak. Éjszaka aludjuk ki magunkat és fogyasszunk megfelelő mennyiségű vizet, hogy bőrünk üde, fiatalos maradjon.

Technikák

Arc-dekoltázs nyirokmasszázs

A kellemes masszázs mellett a szemhéjaknál, állnál duzzanat formájában összegyűlt nyirkot vezetheti el, kisimíthatja, fiatalíthatja méregtelenheti a bőrt.

Sókorongmasszázs

A só a finom dörzsi hatás mellett méregtelenítő, salaktalanító tulajdonsága is érvényesülhet.

 Thai herbal arcmasszázs

Gyógynövényekkel teli zsákocskás kezelés, nyugtatóan tud hat az idegekre. A gyógynövények hatóanyagai belülről is táplálhatnak.

Selyemhernyógubó, kinai porcelánkanál, hideg-meleg lávakő, jade roller, legyezőecset símítás

Élénkítheti, edzheti a bőrt, serkentheti az anyagcsere folyamatokat, segíthet elvezetni a pangó nyirkot, változatossá teszi a masszázst.

ANMA Japán arcmasszázs

Az anma egy nagyon régi, tradícionális japán masszázs-technikán alapszik. An=nyomás, ma= dörzsölés. Számos masszázsfajta születésére is befolyással volt, pl. shiatsu, yumeiho, svédmasszázs, vagy az újabb keletű tanaka vagy asahi technikákra. Az arcmasszázs tartalmaz hagyományos simító, dörzsölő, gyúró, drénező és pontnyomásos, shiatsu elemeket is. Ezzel a bőrre, izmokra, nyirokáramlásra, idegekre lehet hatni. Akupresszúrás pontok stimulálása elősegítheti a vér, nyirok és az energia áramlását. Célja az öngyógyító mechanizmusok beindítása. Az arcizmok, kontúrok feszesebbé válhatnak, a ráncok mélysége mérséklődhet, a bőr színe és tónusa egészségesebb és üdébb lehet. Erőteljesebb, de igen hatékony módszer.

 

Forró guriga masszázs

Melegvizes szövethengert görgetünk az arcon. A gurigát különféle gyógynövények hatóanyagaival is át lehet itatni. Remek kiegészítője lehet bármely technikának.

GUA SHA

Nagyon hatékonyan erősítheti és fokozhatja a kollagén rostok rugalmasságát. Látványosan fiatalosabb lehet az arcunk. Hagyományos kínai gyógyító és szépségápolási eljárás, mely speciális olajak és bivalyszarvból, csontból vagy nemes kövekből készült eszközök segítségével történik. Eltávolíthatja a méreganyagokat. A folyamat a meridiánokon, illetve az azokon elhelyezkedő akupresszúrás pontokon történik. Ez a legmélyebb arctisztítási alternatív módszer. Feszesítheti a bőrt, kiválaszthatja a salakanyagokat, halványíthatja a pigment foltokat, kitisztíthatja a faggyúmirígyeket és a szem alatti karikák felszámolására is bevethető. A gua sha-t úgy is lehet fordítani, hogy „minden rossz kikaparása” Az egyik reflexológiai módszere a kínai orvoslásnak, amit kiegészíthetünk az arc köpölyözéssel (mini köpöly).

 

Ha szeretne információt kérni vagy időpontot foglalni, vegye fel velem a kapcsolatot!

8 + 2 =