MASSZÁZS

Alakszobrász cellulit masszázs

A masszázsról…

A cellulit masszázs természetes, hatékony és kényelmes módon segíthet csökkenteni a narancsbőrt, amely nem más, mint a test bizonyos részein, elsősorban has, comb, kar, popsin, kialakult zsírfelesleg, amelytől a szervezet nem tud megszabadulni. Elsősorban ezeken a területeken szokott nagyobb mennyiségű zsír elraktározódni, ezért erre a részre koncentrálunk. Az egyik legintenzívebb masszázstípus. Az anyagcsere és nyirokkeringés élénkítése érdekében többféle fogást és eszközt és hatóanyagot bevethetünk. A száraz kefés átdörzsölés, olajos gyúrás, kézzel és különböző eszközök használatával, köpölyözés majd a kezelt felület tekercselése, végűl vibrácios masszázs gép. Az eredmény feszesebb és simább bőr lehet. Leghatásosabb a kúraszerű alkalmazás. Amikor a testet gyúrásnak, dörzsölésnek vetik alá, intenzívebbé válhat a bőr, bőr alatti kötőszövetek anyagcseréje, vérkeringése, javulhat az oxigénellátása, ami elősegítheti a méreganyagok távozását. A felgyorsult keringés következtében erősödhet a szervezet zsírégetési folyamata. Megerősítheti a laza kötőszöveteket, visszaállhatja azok rugalmasságát. A kúrába érdemes beiktatni nyirokmasszázs is pár alkalommal.

  Mikor ajánlott?

  • Mindazoknak, akik szeretnék megelőzni a narancsbőr kialakulását, csökkenteni, eltüntetni a meglévőt
  • Aki szeretné, ha bőre simábbá, feszesebbé, rugalmasabbá válna
  • Aki szeretné megszüntetni a pangásokat és feljavítani a lelassult anyagcsere-folyamatokat
  • Vér- és nyirokkeringést megtámogatni
  • Vonalait formálni

  Mikor nem ajánlott?

  • Általános masszázs ellenjavallat… ( a masszázs hatásai rovatban )
  • Vérzékenység, véralvadás gátló szedése esetén
  • Csontritkulás (osteoporosis) előrehaladott fázisában és előrehaladott cukorbetegség esetén erős masszázs nem javasolt

  Hogyan történik a masszázs…

  A vendég fehérneműben, betakarva fekszik, és csak a kezelt terület van kitakarva. Főképp a comb, has és a felkar területét kezeljük.

  Lehet kézi vagy gépi ultrahangos kezelés. Több eszközzel végzett masszázs között választhatunk. A kézi szárazkefés átdörzsöléssel kezdődik, majd a beolajozott bőrön többféle eszközt váltogatva zsírtörést, gyúrást végzek, kiegészítve nyirokmasszázs fogásokkal. A hatást többféle, géllel, olajjal lehet fokozni. Közben köpölyt is fel lehet tenni, ami szintén javíthatja a keringési folyamatokat. Ezután fóliába tekercselve, betakarva, melegen tartjuk a területet. A vibrációs masszázst a fólián keresztül is megvalósíthatjuk. A fólia igény szerint rajta maradhat a testrészen távozáskor is, amit otthon mindenki le tud venni, ha már úgy érzi, hogy nem dolgozik a felvitt hatóanyag. A fóliában akár sportolni is lehet. Ez esetben még hatékonyabb lehet a masszázs.

   

  Mit tehetünk magunkért otthon?

  Testünk száraz masszírozása pezsdítő, megélénkítheti a vérkeringést, javíthatja a vérellátást, segítheti az anyagcserét. Masszírozzunk meg minden testrészt: a lábszárat, lábfejet, talpat, combokat, csípőt, feneket, jobb és bal kart, kézfejet, alkart, felkart, tenyeret, vállat, törzset, hátat. Ezt naponta otthon, a fürdés előtt megtehetjük. Természetesen mindig fontos a megfelelő folyadék fogyasztás, hiszen a test tisztító munkájához szükség van erre.

  Ha szeretne információt kérni vagy időpontot foglalni, vegye fel velem a kapcsolatot!

  3 + 13 =