Masszázs

Masszázs hatásai

A masszírozás a legrégibb gyógymódok közé tartozik. Az emberiség történetével egyidős módszer. Őseink is alkalmazták a testi fájdalmaik megszüntetésére. A különböző kultúráknak megfelelően valódi masszázsrendszerek alakultak ki. Az ősi germánoknál, Egyiptom és Mezopotámia ősi kultúráiban, az ókori Rómában, görögöknél, Japánban, Kínában. Alkalmazható egészséges embereken frissítő, kondicionáló egészségmegőrző céllal, beteg emberek gyógyítására, akár a testmozgás pótlására, a sporttevékenység előkészítésére és utána levezetésként. Minden masszázs alapja a kézzel történő érintés, mely alapvető fontosságú az ember fejlődésében.  A kéz az ember legrégibb “munkaeszköze”. Európában a masszázs alapját a svéd masszázs fogásai képezik de egyre inkább elterjednek az exotikus masszázsok is.

A masszázs élettani hatásai

 • A masszázs fogásaival kiváltott mechanikai ingerek részben közvetlenül, részben  közvetett úton befolyásolhatják a sejtek, szövetek működését. A befolyásolás elsősorban helyi de távoli szervekre is hatással lehet az idegrendszer útján.
 • Oldódhatnak a  kötőszövetekben, izomzatban lévő feszültségek, letapadások, görcsök. Kedvező lehet az izomtónusra.
 • Csökkenhet a fájdalom és a fáradtságérzet.
 • Az ingerek hatására a szövetekben pozitív funkcionális változások jöhetnek létre.
 • Az erek falát alkotó simaizomrostok ellazulhatnak, rugalmasabbá válhatnak, a hajszálerek kitágulhatnak.
 • A érfal átjárhatósága nőhet.
 • Javulhat a vérkeringés, nyirokkeringés, olyan hajszálerek is bekapcsolódhatnak a keringésbe, melyek nyugalomban voltak.
 • Javulhat a vérellátás, ezáltal a szövetek  tápanyag és oxigénellátottsága is. Az anyagcsere-folyamatok gyorsulhatnak ezzel elősegítve az elhasznált anyagcseretermékek elszállítását, a hasznos tápanyagok és az oxigén felvételét.
 • Fokozódhat a vizelet-kiválasztás a méreganyagok kiürülése.
 • A bőr rugalmasságát, üdeségét biztosító kötőszövet rostjai rugalmasabbá válhatnak.
 • A masszázs gyenge mechanikai ingerei helyi vérbőséget idézhetnek elő.
 • A szervezet a belső folyamatokra öszpontosít, regenerálódik, megújul, feltöltődik.

Milyen masszázs élményt kínálok Önnek?

Előzetes bejelentkezés alapján tudom fogadni a vendégeket. Érkezéskor egy nyugalmas, hangulatos masszázs szoba fogad. Kellemes, pihentető zene szól, diszkrét illat az aroma mécsesben, rend és tiszta környezet biztosítja a kikapcsolódást. A fehérneműt mindenki magán hagyhatja és be is lesz takarva a test. Nem kell hozni semmilyen eszközt. A kezeléshez szükséges dolgok (törölköző, olaj…) biztosítva vannak, csak a kikapcsolódás, pihenés, regenerálódás vár. 

FONTOS: A páciens szeméremérzetét tiszteletben tartom, problémáját, betegségét tapintatosan kezelem. Ami a masszázs szobában elhangzik csak a vendére és rám tartozik! Köztünk marad!
Közvetlenül masszázs előtt, lehetőleg már ne étkezzünk és utána is érdemes várni egy kicsit, hogy a tisztitó folyamatok tudjanak működni. A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása nagyon fontos! Masszázs alkalmával különsen, mert a tisztító folyamatokhoz vízre van szükségünk.

Mikor nem szabad masszázst kapnunk?

Láz, akutt gyulladások, fertőzések, nyilt sebek, hámhiány, fekély, friss traumák, friss műtétek után 6 hétig,  menszesz első kép napjában, viszér problémáknál helyileg, trombózis veszély, gombás bőrfelületeken, epilepszia, pszihiátriai kezelés alatt állóknál, kezeletlen szív és érrendszeri betegségek, kiugróan magas vérnyomás esetén, várandósság első harmadában, veszélyeztetett terhesség esetén.

Ha nem vagyunk biztosak benne, kérjük ki háziorvos, szakorvos véleményét!

Erős masszázst nem kaphat, aki vérzékeny, előrehaladott cukorbetegségben, erős csontritkulásban szenved! Daganatos megbetegedéseknél szükséges megkérdezni orvosunkat!

Kényeztesse a testét és a lelkét 25 vagy 50 perces masszázs kezeléssel!

Ismerje meg a kezelések hatásait, előnyeit!

KÉRJEN IDŐPONTOT!

Szeretettel várom Debrecenben, egy kellemes feltöltődésre vagy gyógyító masszázsra egy belvárosi, igényes szalonba a Vörösmarty utca 7. szám alá!

ELÉRHETŐSÉGEIM:

Ságiné Gyökeres Anikó

gyógy-talp-wellness masszőr

mobil: +36303984033

e-mail: aniko@masszazsaniverzum.hu

 

 

Ha szeretne információt kérni vagy időpontot foglalni, vegye fel velem a kapcsolatot!

9 + 8 =