Masszázs

Kényeztető kézmasszázs

A masszázsról…

A test visszatükröződik kicsiben a kézen. Pont úgy mint a talpunkon, itt is megtalálhatjuk azokat a pontokat, melyek befolyással bírnak egészségünkre, szerveink működésére. Mégis kevésbé ismert ez a masszázsfajta a talpmasszázshoz képest. A zónák, pontok kapcsolatban vannak különféle szerveinkkel, szervrendszerünkkel, izületeinkkel, geincünkkel, nyirokrendszerünkkel, agyunkkal. Az arc, az ajkak, a nyelv mellett a kéz foglalja el az egyik legnagyobb agyi területet. A kézrereflexzónás kezeléssel enyhíthetők a fájdalmak, és csökkenthető a stressz. Testünk folyamatai kölcsönhatásban vannak a reflexpontokkal, emiatt bizonyos reflexzónák masszírozásával hatni lehet a hozzátartozó szervekre. Ha valamelyik szervünknél betegség vagy túlterheltség fordul elő, a kéz jelez. Ekkor kerülhet előtérbe ez a kezelés. Sok esetben a talp betegsége vagy érzékenysége miatt talpmasszázs nem kivitelezhető de kezeinken keresztül is elérhető ez a lehetőség. Serkenthetjük a vérellátást, nyirokkeringést, tisztulhatnak a légutakat, javulhat emésztésünk, csökkentheti a blokkokat de még a mozgás rendszerünkre is hatással lehet. A nyakmervségen keresztül gerinc, hátbántalmakig. Aktiválhatjuk szervezetünk energiáit. Több meridián kezdődik vagy fejeződik be kezeinken, számtalan akupunktúrás pontot is találunk itt. Mind mind befolyásolja élettani folyamataink működését. Igénybevett, fáradt kezeinknek nagy szüksége ven a figyelmünkre!
A kezelés hatását, eredményeit számtalan kutatás és tapasztalat bizonyította.

Mikor ajánlott?

  • A kezek igénybevétele esetén (fizikai – irodai munka)
  • A kézen jelentkező mozgatási nehézség, ízületi kopás, bénulás, rheuatoid arthritis nyugalmi időszakában
  • Ha szeretnénk megelőzni a problémákat, vagy csak egy kis kényeztetésre vágyunk
  • Ha reflexpontjaink segítségével távoli szervek működését szeretnénk javítani
  • Egészségünk megőrzése esetén

Mikor nem ajánlott?

  • Általános masszázs ellenjavallat… ( a masszázs hatásai rovatban )
  • Kezet érintő sebek, fertőzések, akut gyulladások, gombás megbetegedések esetén.

Hogyan történik a masszázs…

A kézmasszázs egymással szemben ülve zajlik. A vendég a masszázságyra helyezi a kezeit. Az alkar és a kezek vannak szabadon. Ezen a területen a beolajozott bőrön törtnik egy kellemes kezelés.

Mit tehetünk magunkért otthon?

A kezeinket nem védi ruha, néha a kesztyűt sem vesszük fel. Süti a nap, fújja, kiszárítja a szél, éri a hideg. Jót tesz neki ha este bekenjük hidratáló krémmel vagy olajjal. Mozgassuk át, dörzsöljük össze időnként a két tenyerünket.

Ha szeretne információt kérni vagy időpontot foglalni, vegye fel velem a kapcsolatot!

7 + 12 =